POŞTAŞ-ROBOT ÎN ITALIA. Coletele italienilor sunt aduse acasă de un robot

Embed:
Poștașii din oraşul Cremona din nordul Italiei ar putea rămâne în curând fără loc de muncă. Coletele locuitorilor sunt aduse acasă de un robot. Numele acestuia este Yape şi a fost construit de un italian pe nume Simone Fiorenti.

Robotul este complet autonom, se foloseşte de mulţi senzori pentru a supraveghea împrejurimile şi GPS-ul pentru a se orienta în oraş. Simone ghidează dispozitivul cu ajutorul unui calculator. Fără a fi alimentat cu energie electrică, aparatul poate parcurge aproximativ 50 de kilometri.

"Robotul poate lucra în fiecare zi şi noapte fără întrerupere. Nu este deranjat de condiţiile meteorologice. El este setat să se deplaseze pe drumurile destinate pietonilor şi bicicliştilor", a spus Simone Fiorenti, inventatorul robotului Yape.

Simone a mai menţionat că primeşte o alertă pe telefon dacă cineva atinge robotul sau încearcă să deschidă boxa în care se află coletul. Preţul aparatului a fost estimat la aproximativ 50 de mii de euro. Ideea de a folosi roboţi pentru transport nu este totuşi nouă. Cei de la Amazon au deja peste 15 mii de astfel de dispozitive care lucrează în depozitele lor.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu