Poşta Moldovei şi-ar putea înfiinţa propria bancă

Embed:

Poşta Moldovei şi-ar putea înfiinţa propria bancă. Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, îşi doreşte o instituţie financiară care să se bucure de încredere deplină din partea populaţiei.  

Potrivit oficialului, viitorul Poștei este în dezvoltarea unor domenii noi, solicitate de populație, cum este cel al transferurilor băneşti de peste hotare. În prezent, aceste servicii oferite de Poşta Moldovei costă doar 5 euro, fiind cele mai ieftine de pe piaţă.  

''Nu avem de gând să transformăm Poşta Moldovei într-o bancă, va fi o bancă a Poştei Moldovei. Adică va fi o întreprindere separată, unde Poşta Moldovei va participa cu, să zicem, pachetul de control. Vom începe a oferi aceste servicii de la 1 ianuarie pentru Bălţi şi Chişinău şi în caz de succes imediat foarte repede va fi extins la nivel de ţară", a spus Pavel Filip.

Recent, instituţia a implementat un alt serviciu, "Portofelul Mobil". Acesta presupune achitarea facturilor prin internet şi vine în sprijinul persoanelor care nu au timp să meargă la bancă. Întreprinderea de stat Poşta Moldovei are în jur de 1.200 de oficii pe întreg teritoriul ţării. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu