Porumbei mutilați în Chișinău AFLĂ DETALII

Embed:

Corb la corb ochi nu scoate, iar porumbel la porumbel nu smulge lăbuţe. Cu toate acestea, în unul din parcurile din Capitală au apărut multe păsări mutilate. Apărătorii drepturilor animalelor cred că de vină sunt oamenii.

Locuitorii din blocurile învecinate susţin că porumbeii mutilaţi au apărut anul acesta. Iarna, aici puteau fi găsite şi animale ucise şi desfigurate.

"Cred că este vorba de nişte satanişti, de nişte ritualuri, sacrificări. Dar nu este normal! În primul rând e un loc public, în al doilea rând pur şi simplu nu este o atitudine umană faţă de animalele care au atâta încredere în oameni", spune o femeie.

Alţii au observat păsări şchiopăţând, dar nu au acordat atenţie acestui fapt.

"Nu ştiu de ce în ultimul timp şchiopătează foarte multe păsări! Eu nu ştiu, poate le gonesc, dar poate sunt bolnave", menționează o altă persoană.

Cei care militează pentru drepturile animanelor sunt convinşi că de vină sunt oamenii, nu alte animale.

"O pasăre nu poate să rupă picioruşele alteia cu ciocul, nu poate să-şi lege sticle de picior sau altceva. Este vorba de factorul uman", crede Valentina Dudnic, președinte al asociației ALGA, care militează pentru drepturile animalelor.

Poliţia deocamdată nu a comentat acest fapt. Menţionăm că articolul 89 al Codului Administrativ al Republicii Moldova interzice violenţa împotriva animalelor şi prevede amenzi de la 200 la 600 de lei. Prevederile acestui articol nu au fost aplicate niciodată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu