Portugalia este cea mai bună destinație turistică din lume în 2018

World Travel Awards a desemnat Portugalia drept "Cea mai bună destinaţie turistică din lume", pentru al doilea an consecutiv. Portugalia a obținut cifre record în domeniul turismului în ultimii ani și continuă să crească, scrie libertatea.ro.

În 2017, peste 24 de milioane de turiști au ajuns în această țară, iar anul acesta numărul lor a crescut. 

În 2017, volumul de facturare în sectorul turistic, care presupune 10 % din PIB Portugaliei, a fost de 15 miliarde de euro, iar între ianuarie şi octombrie veniturile din turism au crescut cu 1,5 miliarde de euro. 

Printre țările care aspirau la premiul de Cea mai bună destinaţie turistică din lume aspirau Africa de Sud, Brazilia, SUA, Grecia, India și Spania. Una din cheile de succes ale Portugaliei este diversitatea, mai ales datorită extinderii rutelor aeriene care leagă statul portughez de mai multe ţări, inclusiv unele de pe alte continente precum Japonia, Canada, Brazilia, sau China, scrie Agerpres.

În 2018, turismul a cunoscut un avânt în toate regiunile Portugaliei, în oraşe ca Oporto, Lisabona, în regiunea Centro, Alentejo, sau Algarve, alături de destinaţiile insulare, potrivit titularei Ana Mendes Godinho. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu