Portugalia a devenit Campioana Europei pentru PRIMA DATĂ ÎN ISTORIE

Embed:

Portugalia a scris istorie aseară la Paris. Lusitanii au bătut Franţa într-un meci dramatic şi spectaculos. În lipsa vedetei Cristiano Ronaldo, accidentat la începutul partidei, portughezii au înscris în prelungiri şi au suflat trofeul de sub nasul ţării-gazde, care a dominat şi a atacat întregul meci, dar nu a reuşit să marcheze. 

Portughezii şi-au văzut visul împlinit şi au cucerit primul titlu european din istorie, după ce au marcat singurul gol al finalei în minutul 109. Atacantul Eder l-a surprins pe portarul Franţei cu un şut puternic de la distanţă.

Superstarul portughezilor, Cristiano Ronaldo, a jucat doar 25 de minute, într-un meci care i-ar fi putut încununa cariera de succes. El a fost lovit de mijlocașul francez Dimitri Payet și s-a accidentat la genunchi. Atacantul echipei Real Madrid a izbucnit în lacrimi și fost scos de pe teren cu targa.

Timpul regulamentar s-a încheiat fără goluri, pentru prima oară în finala Campioantului European. În timpul celor 90 de minute, francezii au ratat  mai multe ocazii de gol. În prelunigiri cocoşii galici au mai avut o şansă extraordinară de a înscrie prin Andre-Pierre Gignac, dar acesta a nimerit bara.

Portugalia a avut o replică pe măsură. Ricardo Quaresma a trimis balonul în transversală dintr-o lovitură liberă. Anume după această ratare, în doar două minute, a venit şi golul victoriei. Ronaldo a trăit cu mari emoții ultimele minute ale duelului și şi-a încurajat colegii de la marginea terenului.

Dacă pe Stade de France a fost o atmosferă magică, în afara stadionului lucrurile au arătat diferit.

Poliția franceză a fost nevoită să intervină cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă lângă zonele pentru fani din Paris, încă înainte să înceapă finala EURO-2016. Violențele au continuat pe toata durata meciului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu