Portretele şi activitatea celor mai vrednici membri ai PCRM - Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean

Embed:

Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco şi Iurie Muntean sunt unii dintre cei mai activi membri ai Partidului Comuniştilor. Toţi trei s-au afirmat în repetate rânduri la cele mai importante acţiuni organizate de formaţiune. Şi dacă Tkaciuk este numit drept ideologul partidului, ceilalţi doi, sunt cunoscuţi mai degrabă ca fiind buclucaşii formaţiunii. 

În vârstă de 48 de ani istoricul Mark Tkaciuk a intrat în echipa comuniştilor acum 14 ani. În 2001 el a organizat campania electorală a partidului. A fost ales de cinci ori deputat în Parlament pe listele Partidului Comuniştilor iar, de două ori, în 2001 şi în 2005, a renunţat la mandatul de legislator în favoarea funcţiei de consilier prezidenţial.

Un alt membru activ al PCRM este Iurie Muntean. Acesta este cunoscut pentru comportamentul său agresiv de la şedinţele Legislativului. De cele mai multe ori, Muntean era iniţiatorul unor certuri care degenerau în bătaie. 

În 2008, Muntean a fost numit viceministru al Economiei în Cabinetul Greceanîi. Iar în 2010, a ocupat funcţia de secretar executiv al Partidului Comunist.

Colegul său de partid Grigore Petrenco la fel este cunoscut pentru un comportament agresiv şi limbaj injurios. Acesta a demonstrat în repetate rânduri că nu-şi poate stăpâni nervii şi prefera să se impună cu ajutorul pumnilor. 

Petrenco a aderat la Partidul Comuniştilor în anul 2003, atunci când a fost ales prim-secretar al Uniunii Tineretului Comunist din Moldova. El a mai deţinut funcţiile de vicepreşedinte al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană şi de vicepreşedinte al Legislativului.

În prezent, deputatul figurează în calitate de bănuit, într-un dosar penal pentru fals în declaraţii. Potrivit Comisiei Naţionale de Integritate, alesul nu ar fi declarat acţiunile pe care le deţine la o firmă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu