Porsche a înregistrat livrări record în primele şase luni ale anului

Tendinţa ascendentă de creştere a continuat: cu 130.598 de vehicule livrate în întreaga lume în doar primele şase luni din 2018, Porsche AG a depăşit recordul de anul trecut cu 3%, făcând ca prima jumătate a anului să fie cea mai de succes din istoria companiei.

Panamera s-a bucurat de cea mai mare creştere procentuală: până la sfârşitul lunii iunie, Porsche AG a livrat 20.500 de unităţi ale modelului sport cu patru uşi, aproape dublu faţă de rezultatele din aceeaşi perioadă a anului precedent. De asemenea, linia de modele 911 a înregistrat o creştere procentuală de două cifre, 28%, ajungând la 21.400 de unităţi livrate. Modelul cu cele mai mari volume de livrări este în continuare Macan, cu 46.600 de vehicule livrate, urmat de SUV-ul sport de mari dimensiuni Cayenne, din care 28.700 de unităţi au ajuns la clienţii din întreaga lume.  

”În anul în care aniversăm 70 de ani de maşini sport Porsche, suntem extrem de mulţumiţi de faptul că modelul nostru de suflet, 911, continuă să se bucure de o creştere puternică”, a spus Detlev von Platen, Membru în Consiliul Executiv, Responsabil pentru Vânzări şi Marketing, în cadrul Porsche AG.

”Aceste rezultate arată cât de iubit şi de solicitat este brandul nostru”.   Pe piaţa-mamă din Germania, Porsche a înregistrat o creştere de 11% în prima jumătate a anului 2018, iar pe întreg continentul european – o creştere de 9%. China rămâne cea mai puternică piaţă individuală pentru Porsche, cu 33.363 de vehicule livrate, situându-se în faţa SUA (29.421 de livrări). Scăderea livrărilor în China, cu 7%, se datorează în principal reducerii tarifelor la import, care au intrat în vigoare pe 1 iulie 2018. De la anunţarea acestei măsuri, un număr semnificativ de clienţi au renunţat să lanseze noi comenzi. ”Contextele politice şi economice de pe pieţele noastre principale, în special din China şi SUA, reprezintă provocări considerabile în momentul de faţă. În Europa, ne pregătim gama de modele pentru viitoarele standarde privind emisiile. Totuşi, având în vedere evoluţia pozitivă din aceste prime şase luni, suntem încrezători că vom atinge nivelul ridicat de anul trecut şi anul acesta”, a adăugat von Platen.  


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu