Poroşenko va accepta să se întâlnească cu Dodon cu o singură condiţie. Ce îi cere preşedintele Ucrainei

Embed:

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, va accepta să se întâlnească cu Igor Dodon cu o singură condiţie. Dacă liderul de la Chişinău va recunoaşte că peninsula Crimeea a fost anexată ilegal de către Rusia. Precizarea a fost făcută de Poroşenko în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii acreditaţi în Ucraina. 

Liderul de la Kiev a subliniat că relaţiile interguvernamentale sunt excelente. Cu toate acestea, administraţia prezidenţială a Ucrainei a insistat asupra unui sprijin clar pentru integritatea teritorială și independența Ucrainei din partea Chişinăului. Asta după ce președintele Igor Dodon a declarat în timpul campaniei electorale din 2016,  că peninsula Crimeea aparține Rusiei. La scurt timp, liderul de la Chişinău a revenit cu o precizare. El a spus că "doar de facto aparține" Rusiei şi "de jure" acest lucru nu este recunoscut de comunitatea internațională. 

Solicitaţi de Publika TV, reprezentanţii Preşedinţiei au declarat că vor reveni ulterior cu un comentariu referitor la condiţia lui Poroşenko. 

"Avem relații excelente la nivel interguvernamental. Acest lucru este foarte bine știut de președintele moldovean, precum și așteptările Kievului privind exprimarea unui sprijin clar pentru integritatea teritorială și independența țării noastre, inclusiv Crimeea", a declarat Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu