Poroşenko şi Putin au avut o convorbire telefonică. Ce au discutat cei doi preşedinţi

Embed:

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko şi cel al Rusiei, Vladimir Putin, au purtat o discuţie telefonică de peste o oră despre situaţia din estul Ucrainei. Informaţia a fost confimată de ambele părţi, fără a oferi, însă, detalii.

Între timp, încă o ţară occidentală îşi anunţă sprijinul pentru armata ucraineană. Guvernul canadian va aloca 11 milioane de dolari pentru echipament destinate militarilor care luptă cu insurgenţii din estul ţării.

Din banii alocaţi de Guvernul Canadian va fi cumpărat echipament de iarnă pentru aproximativ 30 000 de militari ucraineni. Anunţul a fost făcut de ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson, care a adăugat că până la începutul anului viitor, Canada intenţionează să aducă pe cale maritimă un spital de campanie şi echipamente de deminare.

Anterior, Ottawa a livrat armatei ucrainene echipament în valoare de 55 de milioane de dolari. Rebelii proruşi au atacat armata ucraineană de peste 50 de ori în ultimele 24 de ore. Civilii din estul ţării sunt tot mai disperaţi. Cei care nu au avut unde să plece din regiune, urmăresc zi de zi cum puţinul care le-a mai rămas este distrus de bombe.

"Au tras din instalaţii de tip Grad. Atacul a avut loc din partea aeroportului", a spus o persoană.

Între timp, un convoi al misiunii OSCE a fost ţinta unui atac cu lansatoare de grenade şi instalaţii antiaeriene. În cel mai recent raport al organizaţiei, se arată că aproape 600 de militari au pătruns în Ucraina din Rusia în ultima săptămână. Moscova a negat de fiecare dată o implicare directă în conflictul din estul ţării vecine.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu