Poroșenko: Pe 21 aprilie opţiunile sunt: Europa sau Rusia

În turul doi al alegerilor prezidenţiale, Ucraina are de ales între Europa şi Rusia, a declarat actualul lider de la Kiev, Petro Poroşenko, într-o înregistrare video postată pe Facebook.

''Pe 21 aprilie opţiunile sunt: Europa sau Rusia'', a spus președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

Poroşenko a subliniat că Ucraina poate avansa rapid către Europa liberă, dar de asemenea, se poate întoarce şi mai rapid către jugul rusesc. El a făcut aluzie şi la contracandidatul său, actorul Vladimir Zelenski, care nu are experienţă politică.

"Ucraina are nevoie de un președinte şi de un comandant suprem puternic, nu de unul slab", a spus președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

Actualul preşedinte ucrainean le-a mulţumit alegătorilor şi a declarat că i-a auzit pe cei care au susţinut alţi candidaţi în primul tur. Totodată, el declară că Ucraina este o ţară liberă, cu oameni liberi.  

Anterior, Poroşenko a acceptat provocarea lansată de contracandidatul său de a participa la dezbatere pe stadionul Olimpic din Kiev şi de a trece controlul medical.   Dar purtătorul de cuvânt al staff-ului electoral al lui Zelenski a declarat că dezbaterea, preconizată pentru 19 aprilie, s-ar putea să nu mai aibă loc, din cauza programului încărcat al umoristului. 

După procesarea a 100 de procente din procesele verbale, Vladimir Zelenski a reuşit să obţină 30,24 la sută din voturi, iar Petro Poroşenko aproape 16 procente. Turul doi al alegerilor prezidenţiale din Ucraina se va desfăşura în 21 aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu