Poroşenko: Kievul va lupta până la capăt şi va elibera toate localităţile ocupate de separatişti

Embed:

Kievul va lupta până la capăt şi va elibera toate localităţile ocupate de separatişti. Este mesajul transmis de preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, după ce armata a reuşit să preia controlul asupra oraşelor Kramatorsk şi Sloviansk.

"Steagul Ucrainei este arborat, din nou, în oraşul pe care insurgenţii îl considerau o fortăreaţă intangibilă. Dar nu este încă o victorie şi un motiv să sărbătorim cu artificii.Ne aşteaptă noi confruntări. Trebuie să eliberăm regiunile Doneţk şi Lugansk", a declarat Poroşenco.

Ministrul de Interne, Arsen Avakov, a declarat că operaţiunea antitero va continua până când toţi insurgenţii vor preda armele: "Operaţiunea va continua, pas cu pas, până vom elibera regiunea de terorişti".

Autorităţile de la Kiev au anunţat că locuitorii din oraşele eliberate de separatişti vor beneficia de ajutor umanitar. Totodată, autorităţile locale au primit indicaţii din partea preşedintelui şi a premierului ţării, să restabilească, în regim de urgenţă, infrastructura din regiunile afectate de lupte, astfel încât localnicii să revină la o viaţă normală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu