Poroşenko îl vrea pe Iaţeniuk la şefia noului Guvern al Ucrainei

Embed:

Preşedintele Ucrainei şi-a declarat susţinerea pentru candidatura lui Arseni Iaţeniuk la şefia noului guvern. Liderul de la Kiev a declarat că îl va propune pentru funcţia de premier pe preşedintele Frontului Popular, punând astfel capăt speculaţiilor în acest sens.  

Petro Poroşenko a declarat că va propune ca Arseni Iaţeniuk să rămână prim-ministru la o întâlnire cu viitorii deputaţi ai formaţiunii sale în noul parlament. Anunţul vine după ce, în urma alegerilor de duminica trecută, actualul şef al Executivului a spus că îşi doreşte să rămână în funcţie.

"Vă propun, dragi prieteni, să înaintăm candidatura lui Arseni Iaţeniuk la postul de prim-ministru. Şi vă explic de ce: pentru că astăzi Ucraina are nevoie de unitate, mai mult decât oricând", a declarat Poroşenko.

Analiştii spun că păstrarea lui Iaţeniuk în funcţia de premier va accelera procesul de formare a noul Guvern, iar acest lucru înseamnă reforme mai eficiente. De asemenea, asta ar ajuta la obţinerea unui nou ajutor din partea FMI, în condiţiile situaţiei economice precare a Ucrainei şi a noului acord cu Gazprom.

La scrutinul de duminica trecută, pentru "Frontul Popular", condus de Arseni Iaţeniuk, au votat 22,1 la sută dintre alegători, în timp ce "Blocul lui Petro Poroşenko" a obţinut 21,8 la sută din sufragii. Urmează "Samopomici", format din tineri activişti, voluntari şi combatanţi care au luptat împotriva separatiştilor, cu aproape 11 procente.

În viitorul legislativ se vor regăsi şi "Blocul Opoziţiei" cu 9,3 la sută dintre voturi, "Partidul Radical" cu 7,4 şi "Batkkivşina" cu 5,6 la sută din sufragii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu