Poroşenko, despre explozia de la Harkov: A avut loc un atentat terorist

Embed:

Kievul amână retragerea armamentului greu de pe linia frontului. Un anunţ în acest sens a făcut purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Anatol Stelmah, care a precizat că insurgenţii continuă să sfideze armistiţiul. Iar la Harkov a fost declarată zi de doliu după atentatul terorist de duminică, în care au murit doi oameni. 

Preşedintele Petro Poroşenko susţine că atacul a fost organizat cu scopul de a destabiliza şi mai mult situaţia din ţară. Mai mult, liderul de la Kiev a anunţat că un atentat similar era planificat şi la Odesa, dar a fost dejucat de forţele de ordine.

"Oponenţii noştri, duşmanii noştri au încercat să destabilizeze situaţia în ţară. La Harkov a avut loc un act terorist, iar la Odesa, serviciile noastre speciale au reuşit să prevină un atentat", a declarat Petro Poroşenko.

Explozia a fost calificată drept atac terorist, iar forţele de ordine au reţinut patru suspecţi. Potrivit Serviciului pentru Securitate de la Kiev, aceştia au primit armament şi instruire în Rusia.

"Potrivit primelor informaţii obţinute, explozibilul a fost plasat într-o pungă de plastic, ascunsă în zăpadă. Anchetăm două posibilităţi: fie că a fost setat să explodeze la o oră anume, fie a fost declanşat de la distanţă", a declarat procurorul Iurie Danilcenko.

Totodată, autorităţile de la Kiev au anunţat că în zona de conflict din estul Ucrainei ar fi pătruns 60 de blindate din Rusia, inclusiv tancuri.

PUBLIKA.MD aminteşte că cel puţin doi oameni au murit, iar 10 au fost răniţi în timpul unui marş al păcii organizat la 1 an de la revoluţia din Ucraina, informează Ministerul de Interne al Ucrainei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu