Populația globului creşte într-un ritm ameţitor: Până în 2050, pe Pământ vor trăi aproximativ zece miliarde de oameni

Embed:

Populația globului creşte într-un ritm ameţitor în ultimele decenii. Potrivit unui raport ONU, până în 2050, pe Pământ vor trăi aproximativ zece miliarde de oameni. Cele mai populate continente vor rămâne Africa şi Asia. Estimările arată că peste trei decenii, Tokyo va rămâne cel mai populat oraş din lume.

În 2030, acolo vor locui 38 de milioane de oameni, cu un milion mai mult decât în prezent. Al doilea cel mai aglomerat oraş va fi Delhi din India. Dacă acum, acolo sunt 26 de milioane de cetăţeni, până în 2030 populaţia va creşte cu zece milioane.

Va creşte semnificativ şi numărul locuitorilor din oraşele Shanghai, Mumbai şi Beijing.

Experţii spun că ritmul accelerat de creştere a populaţiei, care s-a triplat din 1940 până în prezent, reprezintă un pericol. Fiind mai multe guri de hrănit, o cerere mai mare pentru locuinţe şi servicii medicale, resursele limitate ale planetei se află sub presiune.

Terra se va confrunta şi cu o altă problemă majoră - îmbătrânirea populaţiei. Datele ONU mai arată că numărul locuitorilor din Statele Unite ale Americii și Europa se va menţine la acelaşi nivel.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu