Populaţia din Puerto Rico va fi evacuată din cauza creşterii în intensitate a uraganului Maria

Autăritățile din Puerto Rico au emis ordine de evacuare a populației de pe insulă pe măsură ce uraganul Maria se apropie și crește în intensitate. Luni seara acesta era de nivel 3, dar se așteaptă ca în doar câteva ore să ajungă la 4, scrie ABC News, citat de libertatea.ro.

Maria, acum un uragan de categoria 3, se preconizează să se intensifice și se așteaptă să ajungă la categoria 4, miercuri dimineață când va atinge Puerto Rico, miercuri dimineață.

La doar două săptămâni după ce Irma a provocat daune majore, Puerto Rico va fi lovit de un al doilea uragan. Guvernatorul din Puerto Rico, Ricardo Rossello a cerut locuitorilor să evacueze insula. Oficialii au declarat că 450 de adăposturi vor fi deschise începând de marți după-amiază și au avertizat asupra posibilității ca uraganul să producă daune catastrofale și căderea sistemului de electricitate.

"Zonele predispuse la inundații trebuie abandonate. Dacă nu, veți muri", a declarat secretarul Securității Publice, Héctor Pesquera.

În cursul zilei de luni, Maria s-a aflat în Oceanul Atlantic și se îndreaptă cu viteză spre Caraibe, afectând insulele, inclusiv Insulele Virgine, pe drumul său spre Puerto Rico.

National Hurricane Center (NHC) avertizează că „Maria este probabil să consolideze în mod semnificativ și este de așteptat să fie la intensitate mare uragan atunci când afectează porțiuni din Insulele Leeward în următoarele câteva zile, aducând vânt periculoase, supratensiuni furtuna și pericole de precipitații“.

Totuși, prognozele arată că Maria va trece departe de Florida și Statele Unite.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu