Populația din Beijing a scăzut pentru prima dată în ultimii 20 de ani. Care este motivul

Populația din Beijing a scăzut pentru prima dată în ultimii 20 de ani, a informat miercuri presa de stat chineză. Această scădere este rezultatul eforturilor depuse de către administrația orașului de a scoate din Beijing numărul mare de migranți, scrie libertatea.ro.

Populația din Beijing a scăzut cu 0,1% în 2017, potrivit datelor guvernamentale, cu 22.000 de locuitori mai puțin rezidenți decât în anul precedent.

În total, capitala Chinei are o populație de 21,7 milioane de persoane, mai mult decât Londra și New York.

Declinul a fost atribuit unor „factorilor multipli”, incluzând o scădere a populației chineze de vârstă activă și o încetinire a migrației din provinciile rurale.

Autoritățile municipale din Beijing, unde nivelul de poluare a atins cote alarmante, au anunțat obiectivul de a limita populația capitalei la 23 de milioane de persoane până în 2020, cu doar 1,3 milioane mai mult decât în prezent, pentru a putea ămbunătății standardele de viață.

Populația din Beijing a crescut cu peste 10 milioane de persoane în ultimele două decenii. Ultima dată când a fost înregistrată o scădere a numărului de locuitori a fost în 1997.

Oficialii orașului Shanghai au inițiat o țintă similară de reducere a creșterii, în încercarea de a menține populația orașului sub 25 de milioane de locuitori.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu