Popularitatea partidelor politice s-ar putea schimba până la eventualele alegeri anticipate

Embed:

O spun analiştii politici, dar şi autorii Barometrului Opiniei Publice. Ei au analizat evoluţia preferinţelor electoratului, în emisiunea Fabrika, moderată de Natalia Morari.

Directorul IDIS Viitorul, Igor Munteanu a spus că Partidul Comuniştilor este singurul partid, care în acest moment are "o cochilie, cristalizată, formată de electorat fidel". "Acest electorat reprezintă circa 27-28% care vine după acest partid  pentru că ei sunt nu atât doctrinari, cât pasional legaţi de lider şi de brand, brand-ul partidului", a dăugat acesta.

Igor Munteanu a mai spus că PLDM este în ascensiune, are un lider promiţător, însă alegătorii fideli reprezintă doar 12% din electorat.

În acelaşi timp, directorul Expert-Grup, Valeriu Prohniţchi opinează că Partidul Democrat câştigă pe baza oamenilor cu opţiuni indecise. Prohniţchi a mai adăugat că cel mai interesant lucru în rezultatele Barometrului este faptul că Partidul Democrat este în descreştere.

Amintim că Barometrul Opiniei Publice a fost prezentat miercuri. Potrivit rezultatelor acestuia, doar patru formaţiuni ar intra în viitorul Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri. Este vorba de Partidul Comuniştilor, Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi cel Liberal.

Lasă un comentariu