Popularitatea lui Obama a crescut după uciderea lui Osama bin Laden

Embed:

Popularitatea preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama, a crescut după uciderea lui Osama bin Laden. Cel puţin aşa arată rezultatele unor sondaje realizate recent, scrie cotidianul Washington Post. Potrivit datelor, patru americani din 10 consideră că imaginea lui Obama s-a îmbunătăţit, în urma eforturilor sale de combatere a terorismului.

Popularitatea liderului de la Casa Albă a înregistrat o creştere de nouă puncte procentuale, ajungând la 56 la sută, faţă de 47 la sută în luna aprilie. Acestea sunt cele mai bune rezultate obţinute de Barack Obama în sondaje din anul 2009 şi până acum.

Totodată, Casa Albă a făcut publice detaliile oficiale ale operaţiunii împotriva liderului Al-Qaida, după ce a prezentat mai multe informaţii contradictorii. Potrivit adminstraţiei Obama, Osama bin Laden nu era înarmat atunci când a fost omorât de trupele americane, dar s-a opus arestării.

În acelaşi timp, soţia acestuia a fost rănită la picior, şi nu ucisă, cum declarase luni un oficial de la Casa Albă. Forţele speciale americane au împuşcat mortal doi "soli" ai liderului Al-Qaida şi o femeie, în urma unui schimb de focuri.

În prezent, membrii familiei lui Osama bin Laden sunt în custodia autorităţilor pakistaneze, care vor decide soarta lor.

Pe aceeaşi temă