Popşoi: Traian Băsescu vrea o alianţă între ACUM şi PDM

Embed:
Mai mulți oficiali europeni, între care fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, care în prezent este europarlamentar, s-ar fi arătat îngrijorați de instalarea Guvernului Chicu. Subiectul a fost discutat acum câteva zile, la Strasbourg, de către delegaţia Moldovei la Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

În cadrul unei conferinţe de presă, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popşoi, a oferit detalii cu privire la această vizită, precum și la întâlnirea cu fostul președinte al României.

"Dumnealui regretă, cu siguranţă, în special valențele profund pro-ruseşti ai acestei guvernări, pe bună dreptate, pentru că preşedintele Dodon abia revine de la Moscova şi pleacă la Sankt Petersburg", a menţionat Mihai Popşoi, deputat PAS.

De asemenea, Popşoi a lăsat să se înţeleagă că Traian Băsescu şi-a reiterat poziţia ca blocul ACUM să facă alianță cu Partidul Democrat, pentru a putea forma un guvern cu adevărat proeuropean. Anterior, în cadrul unui interviu, Băsescu a mai spus că orgoliile personale au dus la demiterea Guvernului Sandu. Totuşi, în opinia deputatului PAS, fostul preşedinte al României nu cunoaşte suficient de bine realităţile politice din ţara noastră.

"Majoritatea parlamentară de la Chişinău este una beton, dacă putem să spunem aşa, probabil domnul Băsescu nu a urmărit suficient de bine ca să vadă, cât de strânsă este colaborarea între PD şi PSRM", a precizat Popşoi.

La întrevederea cu Traian Băsescu a participat şi deputatul democrat Sergiu Sîrbu, care are, deocamdată, telefonul deconectat. De asemenea, am încercat să luăm legătură cu fostul preşedinte român, dar acesta nu a răspuns la apelurile noastre.
loading...

Lasă un comentariu