Popşoi: Blocul electoral creat de PAS şi PPDA se va destrăma după alegerile parlamentare şi se va împărţi în fracţiuni separate

Embed:

Interesul poartă fesul, mai ales când în joc sunt fotoliile de deputat. Blocul electoral creat de PAS şi PPDA se va destrăma imediat după alegerile parlamentare şi se va împărţi în fracţiuni separate. Mărturisirea a fost făcută de vicepreşedintele PAS, Mihai Popşoi, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

În cadrul unor dezbateri la care a participat şi liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, candidatul pe circumscripţia 32 din Chişinău, Mihai Popşoi, a fost întrebat dacă formaţiunile PAS şi PPDA, care formează un bloc, vor continua să activeze ca o singură entitate politică şi după alegerile parlamentare. Popşoi a lăsat să se înţeleagă că partidele se vor separa şi vor împărţi fotoliile de deputat.

"Posibil să fie două fracţiuni separate sau poate chiar trei fracţiuni separate pentru că este şi componenta societăţii civile şi din alte partide. Dar cu siguranţă, în cazul în care vom fi la guvernare va fi o coaliţie de guvernare şi chiar dacă vom fi în opoziţie, desigur că ne vom coordona activităţile", a menţionat candidat ACUM.

Nici liderul PAS, Maia Sandu, nu pune mare preţ pe menţinerea blocului electoral. În cadrul unui interviu acordat luna trecută, Sandu a declarat că păstrarea blocului ACUM contează mai puţin. De altfel, în acordul de constituire, este stipulat negru pe alb că blocul ACUM îşi încheie activitatea după alegeri.

Potrivit documentului, blocul se destramă după trei zile de la data confirmării alegerilor parlamentare de către Curtea Constituţională, dacă până atunci conducerea celor două formaţiuni nu va lua o altă decizie. 

Atât Maia Sandu cât şi Andrei Năstase resping ideea formării unei coaliţii în următorul Parlament cu alte formaţiunii politice şi afirmă că vor merge la anticipate în cazul în care nu vor obţine suficiente mandate. Asta, deşi anul 2016 a demonstrat că cel puţin Andrei Năstase ştie şi poate face echipă cu socialiştii, atunci când a organizat proteste împreună cu Igor Dodon.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu