Popescu îi răspunde lui Lavrov: Limba rusă nu se ciocneşte de probleme pe teritoriul Republicii Moldova (VIDEO)

Embed:

Ministrul de Externe Nicu Popescu i-a răspuns omologului său rus Serghei Lavrov cu privire la funcţionarea limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova. Şeful diplomaţiei de la Chişinău a spus că vorbitorii de limba rusă din ţara noastră nu au probleme în ceea ce ţine de comunicare. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, pe care Popescu a organizat-o după vizita sa la Moscova. 

"JURNALIST: Lavrov a spus că şi-ar dori consolidarea limbii ruse în Republica Moldova, ce ar însemna acest lucru? 

POPESCU: Vă rog să-l întrebaţi pe dl Lavrov, ştiţi bine că în Republica Moldova nu există probleme de funcţionare a limbii ruse, de funcţionare a mass-mediei în limba rusă, de modul cum interacţionează oamenii pe stradă sau în instituţiile de învăţământ şi din perspectiva noastră nu credem că limba rusă se ciocneşte de careva probleme pe teritoriul Republicii Moldova"

PUBLIKA.MD aminteşte că statutul limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova a fost subiect de discuţii la întrevederea dintre Ministrul de Externe Nicu Popescu şi omologul său Serghei Lavrov.

CITEŞTE ŞI: Lavrov, după întrevederea cu Popescu: Am discutat despre statutul limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova (VIDEO)

 

Lasă un comentariu