Popescu de la Externe caută un secretar general: Una din condiţii, să cunoască limba moldovenească (FOTO/VIDEO)

Embed:
Viitorul secretar general al Ministerului de Externe va trebui să cunoască aşa-zisa limbă moldovenească. Nu este o glumă, ci o condiție obligatorie, pe care Ministerul a inclus-o în anunțul de angajare. Însă, peste noapte, această cerinţă a fost reformulată, astfel că în loc de "moldovenească" candidaţii la această funcţie trebuie să posede limba de stat.

Primele săgeţi în adresa ministerului au venit chiar de la deputatului PPDA, Iurie Reniţă. Acesta scrie pe pagina sa de facebook că şi MAE figurează printre ministerele de "elită" care angajează în funcţia de secretar general doar persoane care cunosc "limba moldovenească" și limbile oficiale de comunicare interetnică din Republica Moldova, printre care şi găgăuza. La final, fostul diplomat îi felicită ironic pe cei de la Ministerul de Externe pentru că reuşesc să promoveze . 

În cadrul unei întâlniri cu studenţii care a avut loc ieri, Popescu a evitat să vorbească despre identitatea românilor din Basarabia și a spus că această identitate se clădeşte pe capacitatea cetățenilor moldoveni de a-și schimba în mod democratic guvernarea.

" Întrebarea cu privire la identitatea națională a cetățenilor Republicii Moldova este o întrebare cu foarte multe paranteze, note de subsol, ghilimele, text în bold, semne de exclamare, semne de întrebare. Deci eu nu vreau să intru în această discuție", a declarat Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Lasă un comentariu