Pomușoarele autohtone, tot mai apreciate de moldoveni. Află când şi unde te vei putea delecta cu acestea

Producătorii de pomușoare de pe ambele maluri ale Nistrului s-au întrunit în parcul Catedralei din Chișinău, duminică, 22 iulie, la cel de-al doilea târg agro-gastronomic "Summer Berry Fair" din acest an, transmite ipn.md.

Vedetele ediției au fost afinele, murele, goji, aronia și strugurii. Vizitatorii s-au putut delecta și din deserturi, dar și cu diverse băuturi, pregătite din pomușoare.

Agricultorii au avut tarabe personalizate pe care a fost indicată localitatea de unde au fost aduse produsele. Pomușoarele au fost comercializate în caserole, purtând numele producătorilor care le cultivă.

În astfel de caserole pomușoarele locale sunt deja disponibile și în supermarketurile din țară. Cei care cultivă fructele de sezon spun că, deși necesită multă muncă, merită tot efortul şi sunt bucuroşi că oamenii ţin cont de acest fapt.

Organizatorii evenimentului își propun să transforme pomușoarele Moldovei într-o marcă de țară, ca ulterior cumpărătorii să opteze pentru produse locale și ecologice. Nata Albot, fondatoare Klumea, a spus că interesul pentru pomușoarele locale este în creștere şi cetăţenii trebuie să aprecieze în continuare produsele autohtone, care se regăsesc nu doar la piaţă, dar şi în supermarketuri.

La târg au participat 15 producători veniți din mai multe regiuni ale țării. În Republica Moldova cresc peste 11 tipuri de pomușoare, cultivate de peste 700 de producători locali. A treia ediție a "Summer Berry Fair" va avea loc pe 12 august.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu