Pompierii din Căuşeni au mers din casă în casă pentru a verifica modul de exploatare a sobelor. "Nu le pasă de viaţa şi sănătatea lor"

Embed:

Locuitorii din mai multe sate ale raionului Căuşeni s-au trezit în această dimineaţă cu pompierii la poartă. Vizitele inopinate se explică prin faptul că, în ultimul timp, a crescut numărul deceselor din cauza intoxicaţiilor cu monixid de carbon, de la sobele defecte.

Chiar în prima casă pompierii au găsit nereguli la exploatarea sobei. Şi abaterile nu s-au oprit aici.

"Anul acesta înainte de a face focul, nu am verificat nimic. Numai acum când e frig dăm focul şi gata, dar vara stăm ca leii aici", a spus un bărbat.

Alţi gospodarii au fost mai precauţi şi spun că şi-au verificat sobele din timp. "Noi din vară ne gătim pe iarnă să fie proverbul bătrânesc paza bună trece primejdia rea", a adăugat o femeie.

Pompierii spun că de multe ori oamenii le ignoră sfaturile, iar materialele informative pe care le distribuie ajung pe foc. "Persoanele nu verifică starea sobelor, nu curăţă canalele de evacuare a fumului. Aducându-le la cunoştinţă regulile de securitate antiincendiară lor nu le pasă de viaţa şi sănătatea lor", a declarat inspectorul de la Direcţia Situaţii Excepţionale din Căuşeni, Sergiu Untilov.

În ultimele două luni, din cauza sobelor defecte, opt oameni au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu