Pompierii din Călăraşi au găsit o metodă modernă de a lupta cu incendiile şi intoxicările cu monoxid de carbon (VIDEO)

Embed:

Pompierii din raionul Călăraşi au găsit o metodă modernă de a lupta cu incendiile şi intoxicările cu monoxid de carbon. În cadrul unui proiect-pilot, în mai multe gospodării din oraş au fost instalate detectoare de fum. Acestea emit un semnal de alarmă şi previn tragediile.

Detectoarele de fum, instalate în 20 de locuinţe, emit semnalul de alarmă la apariţia fumului în încăpere. "La auzul acestui sunet este necesar să părăsiţi imediat încăperea în care sunteţi, să aerisiţi camera prin deschiderea geamurilor şi a uşilor şi să nu uitaţi să sunaţi la 901", a declarat Vasile Zaharia, şef Secţia Situaţii Excepţionale Călăraşi.

Beneficiarii proiectului sunt bătrânii, veteranii şi familii nevoiaşe. Ei spun că, graţie dispozitivelor de detectare a fumului, vor fi liniştiţi.

"În caz de incendiu eu ştiu că sunt puse detectoarele pentru fum. De exemplu, noaptea dacă iese fum din sobă eu ştiu că pot să ies afară. De aceea mă bucur că a fost instalat acest detector".

"Recent, la vecini a fost un caz. A ars toată casa. Eu am probleme cu picioarele şi nu pot să alerg repede".

"Am nevoie. Doamne fereşte de ceva! O să ies afară pentru 10-15 minute. Vin înapoi dacă ceva".

Până la sfârşitul sezonului rece, încă 10 locuinţe din Călăraşi vor fi dotate cu detectoare de fum. Proiectul a fost finanţat de Primăria oraşului, care a alocat aproape zece mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu