Pompieri care demontează bariere

Embed:

Intervenţia rapidă a pompierilor la incendii poate fi împiedicată de maşinile parcate lângă blocuri sau de barierele de acces către acestea. Aceasta este concluzia primei dintre cele şase zile în care Serviciul Situaţii Excepţionale verifică pe teren operativitatea intervenţiilor în Chişinău. De altfel, pompierii au arătat că nu stau la discuţii şi demontează rapid controversatele bariere.

Salvatorii explică de ce ar prefera să nu aibă de făcut aşa ceva. "Pierdem mai mult timp, timpul e foarte important, pentru că în minute numărate putem să ne alegem cu pierderi de vieţi omeneşti", spune unul dintre ei.

O altă piedică în calea pompierilor sunt maşinile parcate neregulamentar. Verificarea de azi nu a fost însoţită de amenzi. Dar în cazul unei alarme de incendiu, unii proprietari de maşini vor afla cât costă parcarea la întâmplare.

"Pentru toţi factorii de decizie preşedinţii întreprindelor municipale, coperativelor vor fi înmânate prescripţii, iar în cazul când aceste prescripţii nu vor fi îndeplinite şi toate încălcările nu vor fi înlăturate, deja vom merge pentru sancţionarea acestora", a declarat Liliana Puşcaş, ofiţer de presă DSE.

Aceste razii de verificare vor dura şase zile, timp în care trebuie să dispară şi barierele. În caz contrar, vor fi aplicate amenzi între 200 şi 400 de lei.

1. foto 1358 - Alegerile locale la Corjova (drapelul F. Ruse);

2. foto 1364 - Alegerile locale la Corjova, separatiştii au luat
urna de vot din secţia electorală şi

încearcă să se justifice. Individul care vorbeşte n-a dorit să se
prezinte, nu ştie nimeni cine-i;

3. foto 13202 - Primarul com. Corjova, dnul Valeriu Miţul în
sediul primăriei;

4. foto P1660197 - Consilierul raional Dubăsari, Coţofan Iurie, la
lansarea de carte La Chişinău, biblioteca B. P. Haşdeu (alături de
băiţel), la spate sunt reprezentanţii şcolilor din stânga Nistrului;

5. foto 1339 - Iată la ce se limitează trei limbi de stat în stânga
Nistrului, e scris în limba moldovenească, rusă şi ucraineană -
paradox, nu?
loading...

Lasă un comentariu