Pompe noi pentru alimentarea cu apă rece în Chișinău (FOTOREPORT)

Embed:
Întreprinderea "Apă-Canal Chişinău" a modernizat opt staţii de pompare în urma unei investiţii de aproximativ şapte milioane de euro. Proiectul va aduce economii lunare de jumătate de milion de lei furnizorului. 

"Vom economisi circa 360 de mii kilowatti pe lună şi beneficiile vor fi semnificative atât pentru întreprinderea "Apă-Canal", cât şi pentru toţi consumatorii oraşului", a declarat Valeriu Meșca, directorul S.A. "Apă-Canal Chişinău".

Este pentru prima dată, după mai bine de trei decenii, când staţiile de pompare au fost renovate. 

"Nu ne oprim aici, mai avem încă multe proiecte în plan, dar, cum am zis, pentru noi, ca municipiu, este cel mai important confortul cetăţenilor. Să nu avem scurgeri de apă, să nu avem debranşări dese, să fie presiune în ţevi şi calitatea apei potabile să fie la nivel", a menționat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Proiectul a fost realizat în urma unor investiţii făcute de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, de Banca Europeană de Investiţii și în urma unui grant oferit de UE. În cadrul programului urmează să mai fie reabilitaţi 140 de kilometri de reţele de alimentare cu apă, şapte kilometri de reţele de canalizare şi să fie renovată Staţia de epurare din Chişinău. 

"Staţia nouă de pompare a apei este doar o parte din ştirile bune. Alte proiecte sunt în proces, pentru a livra servicii mai bune atât la capitolul livrării apei bune, cât şi în prelucrarea apelor uzate, aici, în Chişinău", a zis Angela Sax, directorul biroului BERD la Chişinău.

În prezent, pentru fiecare metru cub de apă consumatorii casnici achită câte 10 lei şi 69 de bani, iar agenţii economici: 24 lei şi 46 de bani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu