POLUARE MASIVĂ în Armeansk, Crimeea: Mii de copii au fost evacuaţi din oraş

Cei patru mii de copii evacuaţi din oraşul Armeansk din Crimeea în urma unei poluări masive cu o substanţă chimică au fost cazaţi în mai multe staţiuni din peninsulă.

Elevii vor fi ţinuţi în tabere timp de două săptămâni, pe cheltuiala guvernului regional rus: "Eram la şcoală când directorul a întrerupt ora şi ne-a spus că s-ar putea să plecăm din oraş. Nu am mai făcut ultima oră, ne-au trimis acasă şi ni s-a spus să ne întoarcem cu bagajele făcute".

Între timp, activitatea uzinei unde s-a produs accidentul ecologic a fost suspendată. Guvernatorul rus al Crimeei a anunţat că poluarea a fost cauzată de o instalaţie defectă de la uzina de titan din Armeansk. Conducerea companiei susţine că ar fi fost vorba de o scurgere de trioxid de sulf.

"La Titan Investments se desfăşoară procesul de suspendare a producţiei, cu respectarea tuturor regulilor de siguranţă", a menţionat Iulia Dmitrieva, manager de relaţii publice.

Presa rusă din Crimeea nu a prezentat informaţii legate de cazuri de îmbolnăvire în Armeansk, dar guvernatorul provinciei ucrainene vecine, Herson, a declarat că 37 de poliţişti de frontieră ar fi fost spitalizaţi din cauza efectelor substanţei toxice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu