Polonia optează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Polonia optează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a altor state din Parteneriatul Estic, precum Georgia și Ucraina, dar și a țărilor balcanice, a declarat luni, 23 iulie, la Chișinău, vicemareșalul Sejmului de la Varșovia, Ryszard Terlecki.

O delegație poloneză participă în Capitala Republicii Moldova la cea de cincea Adunare Parlamentară a celor două legislative, iar declarația comună marchează interesul Republicii Moldova pentru continuarea parcursului European și sprijinul pe care îl poate oferi Polonia în acest sens. 

"Țările din Estul Uniunii Europene, precum și cele din Balcani care doresc să se integreze în UE ar trebui susținute, inclusiv financiar, pentru a obține această calitate", a declarat Ryszard Terlecki într-o conferință de presă ținută la sediul Parlamentului de la Chișinău.

"Polonia sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova, dar și extinderea Uniunii Europene în general, inclusiv prin reducerea condițiilor pentru aderare", a declarat oficialul polonez.

Unul din subiectele abordate în cadrul Adunării parlamentare a fost și perfecționarea unei platforme de parteneriat pentru asigurarea securității în regiune. Deputatul Nae Simion Pleșca a amintit că o platformă pe dimensiunea parlamentară între Republica Moldova, Georgia și Ucraina a avut loc în luna martie, la Chișinău.

Adunarea Parlamentară a Republicii Moldova și a Republicii Polone a fost constituită în iulie 2011, la Chișinău. Ultima reuniune în acest format a avut loc în octombrie anul trecut la Varșovia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu