Polonia insistă să îi fie retrasă viza de intrare oferită Ludmilei Kozlowska de către autorităţile germane

Embed:

Autoritățile poloneze insistă că decizia de expulzare din UE a președintei fundației Open Dialog, Ludmila Kozlovska, a fost corectă și califică drept nefondat gestul Germaniei de a-i oferi o viză pe termen scurt. Potrivit Ministerului de Externe de la Varșovia, Polonia îşi menţine poziţia referitor la înscrierea ucrainencei în Sistemul Schengen în calitate de persoană nedorită. Subiectul a fost discutat cu ambasadorul Germaniei la Varşovia.

Șeful Agenției de Securitate Internă a Poloniei le-a transmis serviciilor speciale din statele Schengen, inclusiv celor germane, informaţii detaliate, în temeiul cărora a fost luată această decizie. Potrivit ministerului de Externe polonez, materialele acumulate demonstrează că fundația a fost finanțată netransparent.

Chiar dacă Germania i-a oferit viză pe termen scurt, interdicția de a intra în țările UE rămâne în vigoare pentru Ludmila Kozlovska. 

PUBLIKA.MD aminteşte că ucraineanca Ludmila Kozlowska, preşedintele Open Dialog Fundation, ONG-ul polonez care face lobby pentru partidele Maiei Sandu şi Andrei Năstase, dar și pentru raiderul nr. 1 în CSI, Veaceslav Platon, a fost expulzată din Polonia şi din Uniunea Europeană.

Open Dialog a făcut lobby în Europa pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase, dar și pentru raiderul nr.1 în CSI, Veaceslav Platon. În toamna anului trecut, revista Financial Times a scris că organizația a finanțat deplasările liderilor PAS și PPDA la instituțiile europene, cum ar fi Parlamentul European și Consiliul Europei.

Anterior, fundația a fost acuzată într-un raport prezentat în Parlamentul European că ar fi implicată în războiul hibrid dus de Federaţia Rusă contra Occidentului.

Potrivit presei de la Varşovia, neoficial, organizaţia condusă de Kozlovska, care este finanţată de oligarhul kazah Mukhtar Ablyazov, este suspectată de legături cu serviciile speciale ruseşti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu