Polonia a decis să suspende importul de petrol rusesc

Embed:

Polonia a decis să suspende importul de petrol rusesc din cauza calităţii slabe a acestuia. Potrivit unui comunicat al companiei de stat poloneze PERN, ţiţeiul transportat prin conducta Drujba conţine impurităţi. Aceleaşi probleme le-a raportat zilele trecute şi Belarusul, avertizând că ar putea întrerupe tranzitul petrolului rusesc.

Problemele de calitate au apărut săptămâna trecută când petrolul a fost contaminat cu mari cantităţi de clorură organică. Substanţa este utilizată pentru a creşte producţia de petrol, însă dacă nu este separată de ţiţei poate deteriora echipamentele de rafinare.

Deciziile Poloniei şi, eventual, ale Belarusului ar putea avea consecinţe grave. Petrolul rusesc ar putea să nu ajungă la consumatorii din Europa.

Marile companii de profil, care au rafinării în Germania au anunţat că livrările de petrol prin Drujba au fost deja oprite.

Autorităţile ruse au declarat că încearcă să remedieze problema cât mai curând posibil, fără a preciza ce măsuri vor întreprinde.

Aproximativ un milion de barili de ţiţei pe zi, adică un procent din cererea mondială de petrol, pot trece zilnic prin conducta rusească Drujba. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu