Polonezul Robert Kubica va participa la Campionatul Mondial şi European de Raliuri

Embed:

Fostul pilot din Formula 1 Robert Kubica va concura în şapte etape din Campionatul Mondial de Raliuri la clasa WRC 2. Acesta a mai anunţat că va participa la cel puţin o etapă din Campionatul European de Raliuri. 

Robert Kubica va concura în Campionatul Mondial de Raliuri la volanul unui Citroen. Polonezul va concura în şapte etape ale Mondialului la clasa World Rally Championship 2, a doua competiţie ca importanţă, începând cu Raliul Portugaliei din perioada 11-14 aprilie.

Anterior s-a speculat că pilotul va participa în Campionatul European de Raliuri, însă singurul eveniment la care va lua startul este Raliul din Insulele Canare, a treia etapă a sezonului, care va avea loc în perioada 21-23 martie. Kubica afirmă că nu şi-a stabilit un obiectiv precis pentru Raliul din Insulele Canare, mai ales că va fi la primul eveniment cu adevărat important de după accidentul suferit în februarie 2011. 

În funcţie de programul din Campionatului Mondial de Raliuri, Kubica va decide ulterior dacă va lua startul şi în alte runde ale Europenelor. El va utiliza un Citroen cu un schimbător de viteze montat pe partea stângă a volanului, întrucât polonezul are încă dificultăţi în utilizarea braţului drept.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu