Polonezul Kamil Stoch a câştigat Globul Mare de Cristal al Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile

Embed:

Dublul campion olimpic de la Soci, polonezul Kamil Stoch a câştigat Globul Mare de Cristal al Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile în penultima etapă. Stoch s-a clasat pe locul patru în competiţia desfăşurată în staţiunea slovenă Planica, rezultat suficient pentru a termina sezonul pe prima poziţie.

Kamil Stoch a ocupat locul patru la finalul penultimei etape a Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile. Acest rezultat a fost suficient ca polonezul să-şi asigure primul Glob Mare de Cristal din carieră, indiferent de rezultatele ultimei etape. Stoch a acumulat 1 370 de puncte în clasamentul general.

Penultima etapă a fost câştigată de germanul Severin Freund, care a fost pe poziţia a cincea la capătul primei manşe, dar a înregistrat cea mai lungă săritură în manşa a doua - 137,5 metri. Aceasta a fost cea de-a noua victorie a carierei pentru Freund, care a urcat pe locul doi în clasamentul general.

Podiumul la Planica a fost completat de norvegianul Anders Bardal şi de slovenul Peter Prevc, ocupantul locului trei la general. Ultima etapă a sezonului va avea loc duminică, la fel, la Planica.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu