"POLOBOCUL DE AUR 2017". Cine este câştigătorul pentru cel mai bun vin roşu

Embed:
Vremea de afară nu pare să ţină cu petrecăreţii, însă unii moldoveni şi turişti străini nu s-au speriat de ploaie şi au ieşit şi astăzi în Centrul Capitalei, pentru a sărbători Ziua Vinului aşa cum se cuvine. În cea de-a doua zi a festivalului, a fost oferit multaşteptatul premiu „Polobocul de Aur 2017”.

Competiţia este organizată printre producătorii de vin de casă. Câştigătorul pentru cel mai bun vin roşu este, pentru al doilea an consecutiv, Ion Nicolenco din Căuşeni. El a plecat acasă cu un butoi din stejar cu o capacitate de 120 de litri.

"La mine, vinul în tot anul iese bun, mă strădui, nu dorm noaptea, îl amestec, mă uit, îl controlez, să nu fie acru, să fie numai bun de servit. Vinul acesta este din anul 2016. "

Cei mai curajoşi vizitatori s-au distrat de minune pe ritmurile folclorice, chiar dacă ploaia nu a contenit întreaga zi.

"Dispoziţia e foarte bună, e de sărbătoare, Ziua Vinului. Sărbătorim ca şi toţi. Vinurile sunt foarte bune, din toate firmele care fac vinul."

"Nu am îngheţat, în pofida timpului rău, totuşi sărbătoarea e sărbătoare."

"Vremea îi cam proastă astăzi şi mi se pare că o să plecăm, şi noi acasă."

În piaţă au fost şi turiştii străini, veniţi în Moldova special pentru ziua vinului.

"Eu sunt din Rusia, iar acesta este prietenul meu, care este moldovean. Venim la Ziua Naţională a Vinului deja de câţiva ani. - Cum vi se par vinurile moldoveneşti? - Nu am refuzat niciodată vinul de aici."

"Îmi plac vinurile moldoveneşti. Pe aşa vreme, ne încălzesc foarte bine. Ne simţim foarte bine aici."

În cadrul evenimentului, 47 de vinificatori şi-au prezentat cele mai bune vinuri.

"Sigur că ploaia schimbă un pic dispoziţia, dar nu tare. Probabil sunt 30% din ziua de ieri, nu-i atât de rău",a spus reprezentantul unei vinării, Igor Dragnev.

"Faţă de alţi ani, astăzi este mai puţină lume , dar totuşi sunt foarte impresionată că poate nativii noştri au frică de ploaie, dar oamenii de peste hotare vin. Cei care fug de ploaie, vin la noi",a spus reprezentantul unei vinării, Diana Romanciuc.

Ziua Naţională a Vinului este la cea de-a 16 ediţie. Anul trecut, la eveniment au fost peste 100 de mii de vizitatori.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu