Politolog: Sandu și Năstase fug de negocieri și vin cu idei, care nu se leagă între ele

Un politolog moldovean, Dionis Cenuşă a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că liderii blocului ACUM fug de negocieri şi lansează idei incoerente.

Potrivit acestuia, "invitația selectivă" a fracțiunilor PAS și PPDA la discuții pentru ceilalți deputați înseamnă că Maia Sandu și Andrei Năstase evită negocierile despre crearea coaliției, lansate de către președintele Igor Dodon.

"Maia Sandu şi Andrei Năstase nu dau dovadă de colaborare, ceea ce stârneşte un val de disonanţă dintre viziunile politicienilor", scrie Cenuşă.

"Dupa ce Maia Sandu spune că nici urmă de PDM să fie la dezbaterea despre de-oligarhizare, Andrei Năstase se grăbeşte să o corecteze cu un "oricine este binevenit. Totuşi, care e opinia ce prevaleaza? Cea a lui Năstase - ofertă deschisă pentru toți, sau cea formulată de Sandu - cei care nu reprezintă grupări oligarhice", se întreabă Cenuşă.

”În fine, imaginați-vă că în timp ce Plahotniuc, Filip și Candu se duc la președinție, alți democrați merg la ședința ACUM. Ce va face blocul? Va pune zăvorul la uşă, îi va alunga din sală? Deci, când vii cu o idee, te asiguri că aceasta nu îți face un deserviciu, în cele din urmă”, conclude politologul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu