Politolog român: Votul lui Andrei Năstase la APCE pentru Rusia va costa mult Moldova și noua guvernare

Votul lui Andrei Năstase la APCE pentru Rusia va costa mult Republica Moldova și noua guvernare. De această părere este politologul român Andrei Vlășceanu, care a venit cu o adresare către şeful MAI.

"Andrei Năstase, sunteți deputat de Chișinău, Vicepremier și Ministru al Afacerilor Interne, iar votul de Strasbourg, privind reprimirea Rusiei în APCE, vă va costa, iar prețul va fi plătit imediat. Nu ați făcut o analiză de risc, ci ați apăsat pedala de viteză până la podea. Însă, aici este vorba de preț", a subliniat politologul de peste Prut, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, Andrei Vlășceanu spune că votul lui Năstase demonstrează că Guvernul de la Chişinău a readmis Rusia în APCE, indiferent că Ministerul Afacerilor Externe încearcă să nege acest lucru:

"Imaginea Guvernului de la Chișinău, pentru că dvs reprezentați Guvernul, indiferent că sunteți deputat, funcția Executivă primează, iar votul arată că Guvernul Moldovei a readmis Rusia în APCE, indiferent cât încearcă MAEIE să facă o delimitare".

Totodată, Vlășceanu declară că Năstase, în calitate de șef al MAI, are în subordine Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, care conlucrează în zona transnistreană de frontieră cu Kievul. 

"Sunteți șeful Internelor, aveți în subordine IGPF și care conlucrează cu omologii de la Kiev privind 'zona nistreană' de frontieră, azi Ucraina s-a retras din APCE, iar dvs aveți nevoie de Kiev, deoarece punctele de frontieră pe 'zona nistreană' funcționează pe teritoriul lor, nu al Republicii Moldova", a punctat politologul.

PUBLIKA.MD aminteşte că Alianţa Kozak ACUM-PSRM a ajutat Moscova să-și recapete dreptul de vot în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Pentru aceasta au votat deputatul PPDA Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea.

CITEŞTE ŞI: LISTA RUŞINII: Andrei Năstase a ajutat Moscova să-și recapete dreptul de vot în APCE

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu