POLITIZAREA CEC CONTINUĂ: Dorin Cimil, desemnat de PAS, a fost ales în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale

Embed:

Dorin Cimil, doctor în drept şi conferenţiar universitar, este noul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale. Candidatura acestuia a fost propusă de Partidul Acţiune şi Solidaritate şi votată de 7 dintre membrii comisiei. 

Dorin Cimil a declarat că prima sarcina a noii conducerii CEC va fi organizarea corectă a alegerilor locale din 20 octombrie.

Vicepreşedinte al CEC-ului a fost ales Vadim Șarban, care este membru CEC din 2016.

Cimil este și candidatul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului.  

Totodată, secretarul CEC a fost numit Maxim Lebedinschi, reprezentantul socialiștilor în Comisie, consilier al președintelui Igor Dodon.

În campania electorală cei din blocul ACUM au promis depolitizarea instituţiilor statului, inclusiv a Comisiei Electorale Centrale, însă, zilele trecute Parlamentul a aprobat candidaturile lui Dumitru Pavel, Dorin Cimil și Maxim Lebedinschi, exponenți ai coaliției de guvernare ACUM-PSRM, pentru funcțiile de membri ai CEC.

De menţionat că Dumitru Pavel a apărat interesele liderului PPDA, dar şi a postului Jurnal TV, iar reprezentantul socialiştilor Maxim Lebedinschi este consilier pe probleme juridice al preşedintelui Igor Dodon. 

Amintim că cele trei funcții de membru în cadrul CEC au devenit vacante după ce președintele instituției, Alina Russu, vicepreședintele Rodica Ciubotaru și membrul Comisiei, Iurie Ciocan, și-au depus cererire de demisie în semn de protest față de imixtiunea politicului în activitatea CEC.

Astăzi, cu puțin timp înainte ca membrii Comsiei Electorale Centrale să se întrunească în ședință pentru a alege noua conducere, secretarul instituției, Veaceslav Agrigoroae, a depus cererea de demisie din funcție. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu