Poliţistul reţinut pentru păstrare şi consum de droguri riscă până la şase ani de închisoare. "Este un caz ieşit din comun"

Embed:

Un maior de poliţie din capitală a fost reţinut pentru păstrare şi consum de droguri. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne, stupefiantele au fost depistate în urma unei percheziţii efectuate de Serviciul de Securitate Internă la sediul firmei administrate de soţia poliţistului.

În total, au fost depistate droguri în valoare de 120 de mii de lei. Anterior, poliţistul a fost prins drogat la volanul propriei maşini şi s-a ales doar cu mustrare.

"Săptămâna trecută, maiorului i-a fost aplicat o mustrare aspră pe cazul în care a fost oprit după ce a consumat droguri. La moment, Serviciul intern al MAI desfăşoară o anchetă pe cazul dat şi mai multe detalii nu vă pot da", a declarat ofiţerul de investigaţie din cadrul Serviciului de Securitate al MAI, Inga Fordea.

"Urmărirea penală a fost pornită în baza articolului 217 din Codul penal. Articolul prevede de la 2 până la cinci ani privaţiune de libertate", a explicat procurorul Procuraturii Buiucani Alexei Axentiev.

Preşedintele sindicatului "Demnitate" al MAI spune că astfel de cazuri afectează imaginea poliţiei. "Este regretabil faptul că fiind anterior atenţionat. Persoana dată nu a făcut concluziile respective. S-a propus pentru eliberarea de la locul de muncă. Este un caz ieşit din comun, pentru că afectează imaginea întregului corp poliţienesc", a menţionat Mihai Laşcu.

"Este alarmant faptul că persoana a fost prinsă la volan în stare de ebrietate narcotică, iar singura sancţiune a fost o simplă mustrare aspră. Ministerul trebuie să facă tot posibilul să scape de astfel de elemente", a spus directorul Transparency International, Lilia Caraşciuc.

Oameni spun că au tot mai puţină încrederea în poliţie.

"Toate nelegiuirile care se produc se fac prin intermediul poliţiei şi nicidecum altfel".

"La noi cine se ocupă cu vânzarea drogurilor? Poliţia, cine altcineva".

Poliţistul este cercetat penal şi riscă până la şase ani de închisoare, iar dosarul a fost preluat de Procuratura sectorului Buiucani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu