POLIŢISTUL EROU DE LA BĂLŢI: A reușit în ultimul moment să o prindă de mână pe femeia care a hotărât să sară în gol

Embed:
Şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie din Bălți a devenit erou după ce a salvat de la moarte o tânără. Fără să se gândească la riscuri, Dumitru Cebotari a reușit în ultimul moment să o prindă de mână pe femeia de 27 de ani care a hotărât să sară în gol de la etajul 10.

Joi, femeia a fost observată de un trecător că plângea la balcon și amenința că va sări în gol. Polițiştii au ajuns la faţa locului într-un timp foarte scurt. Mai bine de jumătate de oră poliţiştii au încercat să o convingă să renunțe la acest gest.

"Specialistul încerca cu metodele ei să o convingă să coboare de pe pervazul geamului, în momentul când practic ne-a reușit ea a alunecat. Am reușiti în câteva clipe să o prind de mână. În așa situație am fost pentru prima dată", a spus Șeful adjunct al IP Bălți, Dumitru Cebotari.

În astfel de cazuri, angajaţii IGP au un plan de acțiuni pe care trebuie să-l respecte pentru a salva viața oamenilor.

"Cei mai importanți pași sunt deplasarea de urgență la fața locului. După care de încercat de discutat pentru a o convinge să renunțe la acțiunile date", a spus Șeful adjunct al IP Bălți, Dumitru Cebotari.

Tânăra ar fi încercat să-şi pună capăt zilelor pentru ca să scape de problemele cu legea. Femeia e cercetată penal pentru escrocherie.

"De regulă noi avem foarte puțin timp pentru a afla motivul care a determinat-o să recurgă la gestul dat. Repede stabilim valorile și facem un portret psihologic a persoanei pentru a vedea pe ce punem accent", a spus psihologul în IP Bălți, Tatiana Lungu.

Potrivit poliției, femeia închiria un apartament în acel bloc împreună cu o prietenă. Ea nu este căsătorită și era angajată a unei școli auto din Bălţi. Tânăra vă rămâne în vizorul medicilor pentru a exclude o nouă tentativă de suicid.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu