Poliţistul care a comis un grav accident în raionul Anenii Noi, soldat cu decesul unui pasager, şi-a AFLAT PEDEAPSA

Embed:

Poliţistul de patrulare, care acum doi ani, a urcat beat la volan şi a comis un accident rutier, soldat cu decesul unui pasager şi-a primit verdictul. Pentru a scăpa de pedeapsă, până la sosirea la faţa locului a oamenilor legii, poliţistul a mutat cadavrul pasagerului la volan, încercând să ducă în eroare forţele de ordine.

Inculpatul a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani. De asemenea, el urmează să achite succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 164.000 de lei, iar încă 22. 000 de lei  - a fost obligat să-i achite în folosul statului pentru cheltuieli judiciare.

Concomitent, pentru asigurarea executării sentinţei, în latura civilă, a fost aplicat sechestru pe bunurile mobile şi imobile, dar şi mijloacele financiare ale inculpatului, în limita valorii prejudiciului cauzat.

PUBLIKA.MD aminteşte că tragedia s-a produs în 2017, poliţistul a urcat beat la volanul unui BMW, având şi doi pasageri.

Deplasându-se cu viteză excesivă pe traseul R2, din direcția satului Chetrosu, raionul Anenii Noi, în direcția Capitalei, acesta s-a angajat într-o depăşire, însă a pierdut controlul volanului, tamponând lateral o altă maşină, care circula din aceiaşi direcţie. După impact, BMW-ul a derapat de pe carosabil, s-a inversat fiind proiectat într-un copac.

În urma impactului, ambele autoturisme au fost avariate, iar unul dintre pasagerii BMW-ului, în vârstă de 26 de ani, militar în cadrul Ministerului Apărării, a fost aruncat pe carosabil, primind vătămări corporale incompatibile cu viaţa.

Pentru a muşamaliza cazul şi a scăpa de răspundere penală, poliţistul a mutat corpul neînsufleţit al pasagerului la volan, ducând  în eroare oamenii legii că, de fapt, victima ar fi condus mijlocul de transport în momentul impactului.

Existând suspiciuni cu privire la circumstanţele expuse de către poliţist, procurorii au dispus efectuarea expertizei ADN în România, la dispoziţia experţilor fiind puse mostre de probe biologice prelevate de la faţa locului. Recent, concluziile experţilor români au confirmat bănuiala procurorilor, fiind constatat că anume poliţistul se afla la volanul maşinii în momentul impactului.

Astfel, după parvenirea rezultatelor expertizei, poliţistul de patrulare a fost reţinut de procurori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu