Polițistul Anatol Macovei, care ar fi bătut un subaltern, a fost concediat

Șeful Direcției nr.6 Protecția Martorilor, din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Anatol Macovei, un aprig susținător al Platformei Deminitate și Adevăr, precum și unul din polițiștii, care la începutul lunii iunie, a declarat deschis în fața Parlamentului că recunoaște noul Guvern și Legislativ creat de Blocul ACUM și PSRM, a fost concediat, după ce o anchetă de serviciu a stabilit că acesta a folosit mașina de serviciu în scopuri personale. Despre aceasta scrie realitatea.md.

CITEȘTE ȘI: Șeful de poliție care și-a agresat subalternul este eroul lui Andrei Năstase

În fapt, „la finele lunii iunie, începutul lunii iulie, Anatol Macovei ar fi fost în Ucraina, împreună cu familia sa, folosindu-se de automobilul de serviciu „Dacia Logan SBB 852”, se arată în documentul semnat de către Năstase.

Totodată, este de menționat că în luna august curent, Anatol Macovei, s-a ales cu o altă anchetă de serviciu, iar pe numele său a fost inițiat un proces penal, după ce  l-a agresat și amenințat verbal pe un subaltern. Incidentul ar fi avut loc pe 9 august, într-un local din sectorul Botanica al Capitalei.

„Totul a început după ce Anatol Macovei i-a zis lui Denis Ursu să revină mai repede din concediu, invocând că mai sunt angajați care ar vrea să meargă la odihnă. Lui Macovei nu i-a plăcut răspunsul lui Ursu și i-a tras un pumn în față. Ursu, prin intermediul serviciului 112, a apelat la ajutor, iar la fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Botanica pentru a documenta cazul”, au spus surse din cadrul INI, pentru deschide.md, care au dosit să le fie păstrat anonimatul.

De menționat că, după ce Anatol Macovei, împreună cu încă câțiva polițiști au ieșit în public, în fața Parlamentului și au anunțat că recunosc noul Guvern și Legislativ creat la începutul lunii iunie, atunci, actualul ministru de Interne, Andrei Năstase a declarat că, „Anatol Macovei este eroul său”, pentru gestul pe care l-a făcut.

 

PUBLIKA.MD amintește că Macovei a fost liderul așa-numitei Gărzi Populare aflate în slujba Platformei DA in timpul protestelor.

El a nimerit în vizorul presei cand ar fi sustras prin forță și ar fi distrus camera de filmat a operatorului Today.MD, în timpul protestului din fata Parlamentului.

În ianuarie 2016, a fost făcută publică o înregistrare audio, în care Macovei ar fi vorbit cu Renato Usatîi, cei doi, împreună cu Platforma DA, puneau la cale o lovitură de stat. Macovei a negat atunci autenticitatea înregistrărilor.

În noiembrie 2015, Macovei, împreună cu alți veterani, ”uniți” în Garda Populară a Platformei DA, au descins la un depozit al unui om de afaceri, bănuit de contrabandă. Presa a scris că aceștia au percheziționat proprietarul şi alte câteva persoane aflate acolo și chiar i-au pus cu mâinile la perete. Pe acest caz procurorii au deschis un dosar penal.

Ziarul de Gardă a scris anterior că Ana­to­lie Maco­vei locu­iește într-o casă de lux de la Buiu­cani. ZdG l-a sur­prins pe acesta într-o dimi­neață cum ieșea din cur­tea casei sale la vola­nul unei Dacii, cu numere de înma­tri­cu­lare MAI 0045, ce apar­ține MAI, semn că auto­mo­bi­lul de ser­vi­ciu este folo­sit de omul legii și în afara ore­lor de muncă. Ini­țial, Maco­vei a scos din cur­tea casei un auto­mo­bil de model Nis­san Leaf, care-l împie­dica să iasă, după care a urcat la vola­nul mași­nii de ser­vi­ciu.

CITEȘTE ȘI: Reforme la MAI: Superiorii își agresează subalternii. Un polițist susține că a fost atacat de șef

Lasă un comentariu