Polițiștii vor primi peste o mie de apartamente de serviciu. Primii beneficiari vor intra în casă nouă în septembrie

Embed:

Peste o mie de apartamente de serviciu vor fi alocate angajaților ministerului de Interne în următorii ani. Polițiștii vor primi primele aproximativ 300 de apartamente chiar în septembrie.

Anunțul a fost făcut de către ministrul de Interne, Alexandru Jizdan la ședința de astăzi a Guvernului.

"În decembrie 2016 a fost aprobată legea cu privire la statutul unic a căror prevederi prevăd compensarea unei părți din plata care o achită angajatul MAI cu statut special pentru chirie.

Mă bucur că a fost aprobat acest regulament care va compensa o parte din chirie. Dacă avem un cuplu, ambii angajați cu statut special în MAI, ambii vor primi compensarea.

Evaluările indică citeva mii de angajati care nu dispun de spațiu locativ. Vom rezolva definitiv problema spațiilor locative a angajaților MAI.

Banii sunt prevăzuti de la inceputul anului în buget, nu era regulament. Am venit cu partea tehnică a alocării de bani, urmează să fie implementat în cel mai urgent mod.

Sunt persoane care vin în MAI, alții pleacă. Va fi constituită în fiecare unitate comisii care vor examina cererile angajaților care vor demonstra dovezi că sunt în chirire.

E nevoie de contract că nu au spațiu locativ și odată cu examinarea numărului lor va fi clar și sumele de care avem nevoie" a spus ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu