Poliţiştii prinşi cu contrabandă, în arest pe 30 de zile

Embed:

Cinci persoane, între care doi poliţişti din cadrul Comisariatului Anenii Noi, învinuiţi de contrabandă, au fost arestaţi preventiv. Decizia a fost pronunţată azi, 3 august, de Judecătoria Buiucani.

Astfel, unul dintre poliţişti, inspector al Poliţiei rutiere Anenii Noi, s-a ales cu 30 de zile de arest, şi va fi deţinut în izolatorul Centrului Anticorupţie.

Alt poliţist, şeful Poliţiei rutiere Anenii Noi, s-a ales cu 30 de zile de arest la domiciliu, iar ceilalţi trei vor petrece 30 de zile în izolatorul CCCEC.

Amintim că, cei cinci sunt învinuiţi de procurori că ar fi transportat mărfuri de larg consum din Ucraina şi le-ar fi introdus în Republica Moldova pe cale de contrabandă.

La momentul reţinerii, un inspector al Poliţiei rutiere care însoţea unitatea de transport încărcată cu marfă de contrabandă nu s-a supus cerinţelor ofiţerului CCCEC şi a părăsit faţa locului. În rezultat, colaboratorulCCCEC a efectuat patru împuşcături de avertisment în aer, după care inspectorul a fost reţinut.

În aceiaşi zi au fost reţinuţi şi patru complici, care se aflau la faţa locului. În februarie 2011  a fost pornită o cauză penală pe faptul trecerii peste frontiera vamală a Republicii Moldova a mărfurilor în proporţii deosebit de mari, eludându-se controlul vamal şi prin nedeclararea acestora în documentele vamale, de către persoane neidentificate la acel la moment de către organul de urmărire penală.

Potrivit procurorilor, în perioada mai – 31 iulie 2011, şeful secţiei Poliţiei rutiere din cadrul Comisariatului de poliţie Anenii-Noi, în comun cu un subaltern al său şi alte 3 persoane, au trecut peste frontiera vamală a Republicii Moldova prin eludarea controlului vamal a mărfurilor în valoare de peste 100 000 lei.

Acum, marfa confiscată din automobil, precum şi din garajul arendat de către unul dintre reţinuţi, se află pe teritoriul CCCEC.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu