Poliţiştii moldoveni, aşa cum nu i-ai mai văzut. Cum vor menține ordinea publică de acum încolo

Embed:
Poliţiştii moldoveni vor ieşi de acum încolo la patrulare şi pe două roţi. De astăzi, pe străzile Chişinăului ordinea publică va fi menţinută pe biciclete de un detaşament special format din 20 de poliţişti. Startul pedalării a fost dat în faţa sediului Ambasadei Statelor Unite, care a finanţat acest proiect.

"Paţani, într-un ceas bun!".

Alături de angajaţii detaşamentului, pe biciclete au urcat şi şeful Inspectoratului General de Poliţie şi ambasadorul american.

"Este una dintre cele mai importante zile în funcţia care o deţin. Sunt mândru de proiectul pe care-l lansăm astăzi", a spus şef al IGP, Alexandru Pânzari.

"Nu este ceva nou pentru că înainte am mers pe bicicleta, dar acum mulţi ani", a spus ambasadorul SUA în RM, James Pettit. 

Inspectorii au fost instruiţi timp de două luni. Proaspătul detaşament este condus de o poliţistă de 22 de ani.

"Nu-mi prea place să stau locului adică să stau în cabinet. Nu este o funcţie pentru mine în care să stau în cabinet. Eu vreau în teritoriu, să discut cu cetăţenii, să cunosc fiecare ce gândeşte şi ce părere are", a spus şefa plutonului, Marina Iordachi. 

"Să cobori pe scări este cel mai greu. Nu este echilibru".

Poliţiştii pe două roţi au stârnit admiraţia unor trecători.

"Este o idee foarte bună, mai ales în aşa aglomerat precum este Chişinăul, în centru special."

"Unde vor fi aceşti oameni?Vor fi în parcuri, vor fi acolo, unde sunt mulţi copii, mulţi oameni bătrâni", a spus ministrul Afaceril, Alexandru Jizdan. 

"Unul din aspectele importante ale acestui proces este transformarea poliţiei dintr-un organ de control şi aplicare a legii prin reprimare într-un organ bazat pe principii de poliţie comunitară",a spus ambasadorul SUA în RM, James Pettit.

Proiectul a costat în jur de un milion şi trei sute de mii de lei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu