Poliţiştii, mai aproape de oameni. La Costeşti, Ialoveni, a fost lansată campania "Împreună pentru siguranţa ta"

Embed:

Au învăţat cum să scrie o plângere la poliţie şi au avut posibilitatea să-i urmărească pe oamenii legii în acţiune. În satul Costeşti din raionul Ialoveni a fost lansată astăzi campania "Împreună pentru siguranţa ta". Poliţiştii le-au explicat localnicilor care sunt drepturile lor şi le-au pregătit o expoziţie de arme, dar şi demonstraţii de lupte. 

Evenimentul a început cu un spectacol muzical, după care plutonul de cavalerie al Ministerului de Interne a venit cu o demonstraţie.

Iar batalionul cu destinaţie specială "Scorpion" au simulat o operaţiune de reţinere a infractorilor.

"Noi am demonstrat procedee de luptă corp la corp care fiecare cetăţean din Republica Moldova trebuie să ştie să se apere", a declarat comandantul adjunct al batalionului "Scorpion", Lilian Bostan. 

Împreună cu sătenii, poliţiştii din Ialoveni au participat şi la competiții de tragere a funiei. Localnicii s-au dovedit a fi mai puternici.

La eveniment a fost deschis şi un cort unde oamenii au putut semnala orice abatere. Pe parcursul zilei, au fost depuse două plângeri.

"A sesizat organul de urmărire penală despre faptul săvârşirii unei infracţiuni. Şi anume, în perioada unei săptămâni, din domiciliul său i-a fost sustrasă o sumă de bani", a spus şeful adjunct de secţie în cadrul IP Ialoveni, Igor Iovu. 

"Am informat cetăţenii cum să procedeze în diferite situaţii de risc. Cunoaşteţi cu toţii că suntem pentru siguranţa cetăţenilor din localităţile noastre", a spus şeful Inspectoratului de Poliţie Ialoveni, Pavel Damaschin. 

Şi pentru copii a fost o bucurie. Ei au primit câte o îngheţată, au urcat în maşina pompierilor şi au îmbrăcat uniformele poliţiştilor.

Campania "Împreună pentru siguranţa ta" urmează să fie lansată şi în alte localităţi din Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »