Poliţiştii învinuiţi în dosarul Braguţa au primit 30 de zile de arest la domiciliu. Procurorii, nemulţumiţi de decizia judecătorilor

Embed:

Trei poliţişti învinuiţi în dosarul tânărului care a murit în detenţie, au părăsit izolatorul şi au plecat acasă. Judecătoria Chişinău a dictat pe numele lor arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, deşi procurorii au cerut prelungirea arestului în izolator. Decizia i-a nemulţumit pe procurori.

"Noi cred că o să contestăm încheierile privind modificarea măsurilor preventive. Ar putea exista riscul de eschivare de la urmărirea penală, precum şi împiedicarea stabilirii adevărului", a spus procurorul Ruslan Lupaşcu.

Deşi procurorii au cerut anterior suspendarea din funcţie a poliţiştilor, nici până acum nu au primit un răspuns la acest demers. În dosarul lui Andrei Braguţa mai figurează alți zece poliţişti, bănuiţi de tratamente inumane, dar și patru persoane care au stat în aceeași celulă cu victima.

Braguţa a fost reţinut în data de 15 august pentru comportament agresiv şi pentru că a condus cu viteză excesivă, punând, astfel, în pericol viaţa mai multor persoane. Tânărul a murit în data de 26 august, la spitalul penitenciarului Pruncul, fiind diagnosticat cu pneumonie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu