Poliţiştii din Cahul vor coopera cu cei din Galaţi în domeniul ordinii publice, a siguranţei rutiere şi a controlului activităţilor comerciale

Inspectoratul de Poliţie Cahul şi Poliţia Locală Galaţi au încheiat astăzi un acord de cooperare. Prin acest document se are în vedere conlucrarea şi derularea unor activităţi comune în domeniul ordinii publice, a siguranţei rutiere, dar şi a controlului activităţilor comerciale. Acordul va contribui la consolidarea relațiilor bilaterale.

"Bazele acordului au fost puse acum circa trei luni de zile. Avem destule conexiuni cu poliţia din Moldova şi mai ales prin faptul că în Galaţi sunt mulţi cetăţeni din Moldova care au şi cetăţenie română şi au domiciliu şi în Galaţi", a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Şeful Inspectoratului General de Poliţie Cahul, Iurie Briceag a declarat că este primul raion din Republica Moldova care dezvoltă parteneriate funcţionale în acest domeniu de activitate.

"Noi, poliţiştii suntem apolitici, indiferent de ce guvernare se află la putere, noi mereu suntem în binele şi favoarea cetăţeanului", a menţionat Iurii Briceag, şeful Inspectoratului General de Poliţie Cahul.

Schimbul de experienţă dintre poliţiştii din Cahul şi Galaţi se va extinde şi în domeniul pregătirii personalului, dar şi a utilizării tehnologiilor informaţionale moderne.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu