Poliţiştii din Bălţi au primit tablete cu ajutorul cărora vor identifica mai uşor şoferii care încalcă regulile de circulaţie (VIDEO)

Embed:

Şoferii care vor încălca regulile de circulaţie şi vor parca neregulamentar pe teritoriul municipiului Bălţi se vor pomeni cu amenzile acasă. Recent, agenţii de circulaţie au primit tablete, cu ajutorul cărora vor fixa toate abaterile. Acestea au fost donate de un agent economic, care urmează să instaleze şi camere de supraveghere pe străzile din oraş.

Dacă până acum agenţii de circulaţie scoteau plăcuţele de înmatriculate de pe maşinele parcate neregulamentar, în câteva săptămâni, poliţiştii vor înregistra toate abaterile cu ajutorul acestor planşete.

"Se instrumentează numărul automobilului. După care toate fotografiile se stochează la centrul unic de monitorizare şi se transmite la fiecare proprietar acasă, prin intermediul poştei electronice", spune inspectorul de poliţie din Bălţi Vitalie Tarlapan.

Totodată, inspectorii au acces la o bază de date cu toată informaţia despre automobilul intrat în vizorul lor.

"Are posibilităţi de a stoca orice informaţie ce ţine de parcări în locuri interzise. Apoi poate să verifice fiecare persoană, câte puncte de penalizare are şi poate să verifice orice mijloc de transport", mai spune inspectorul.

Dacă unii şoferi sunt de acord cu noua metodă, alţii spun că aceasta nu este eficientă.

"Atunci când sistemul va fi unul funcţional cred că atât oraşul, cât şi locuitorii vor avea doar de câştigat".

"Odată ce numărul maşinii este fotografiat, poate fi folosit şi în alte scopuri".

"Metoda nu este una efectivă. Mie mi-a venit amenda acasă, dar nu eu eram la volanul maşinii, deoarece am vândut-o acum trei ani".

În Bălţi, sunt înregistrate peste 37.000 de maşini. Pentru parcarea în locuri interzise, lunar, sunt sancţionaţi peste 300 de şoferi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu