Polițiștii de patrulare oferă abțibilduri cu inscripția MD șoferilor cu numere neutre de înmatriculare

Din data de 1 septembrie 2018, mijloacele de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender, care dispun certificate de înmatriculare permanente și plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul rutier internațional. 

Însă, conform Regulamentului Circulției Rutiere, fiecare șofer care circulă cu numere neutre pe teritoriul Republicii Moldova, sunt obligați să aibă aplicat pe mașină semnul distinctiv al statului „MD”.

Astfel, la moment angajații Inspectoratului Național de Patrulare aflânduse pe traseele naționale la asigurarea securității circulației rutiere, repartizează abțibilduri cu inscripția ,,MD” șoferilor cu numere neutre de înmatriculare întâlniți pe teritoriul Republicii Moldova.

Abțibildurile au fost oferite de Misiunea OSCE în Moldova pentru a fi repartizate șoferilor cu numere neutre de înmatriculare cu titlu gratuit.

Astfel, de la data intrării în vigoare a folosirii numerelor neutre, conform legislației în vigoare, conducătorii auto care circulă pe teritoriul RM cu numere neutre și nu au semnul „MD” pe mașină, riscă amendă de la 150 până la 300 de lei, cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Mecanismul privind înmatricularea mijloacelor de transport cu numere neutre este reglementat de Legea nr.170/2018 cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative, urmare semnării Deciziei protocolare din 24 aprilie curent privind accesul în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender, cu excepția celor care desfășoară activitate comercială.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu