Poliţiştii de Frontieră au primit vizitatori şi au împărtăşit secretele meseriei

Embed:

Poliţiştii de Frontieră au primit vizitatori astăzi şi au împărtăşit secretele meseriei. De la mic la mare cei prezenţi au putut vedea tehnica din dotare, au cunoscut câinii instituţiei şi au făcut un tur în biroul şefului. Cei mai impresionaţi au fost copiiI, care visează să devină poliţişti.

"- Se văd ca nişte fantome, da?
- Se văd mai negre, mai albe
- Mai albi. Oamenii mai albi, ca e mai înaltă temperatura
- Hainele mai negre "

"Avem pe timp de noapte binocluri, avem termovizor.. e acolo termovizorul. avem polimastere de detectare a radiaţiei, body camera endoscop. Toate mijloacele cu care Poliţia de Frontieră iese în serviciu zi de zi la frontiera de stat", a spus TEODOR CATAN, inspector principal.

"- Cu cine ai venit azi aici?
- Cu tata şi cu fratele meu
Reporter - Şi ce îţi place cel mai mult?
- Maşina"

Copii au fost impresionaţi când au văzut cum sunt analizate amprentele.

"Vreau când am să cresc mare să mă fac poliţist şi vreau să învăţ cât mai multe despre poliţişti, şi vreau să văd ce fel de rechizite sunt, ce fel de câine este. "

Punctul culminant a fost micul spectacol a patrupezilor.

"Copii mei, mai ales cel mic iubeşte tare câinii. Şi chiar l-am pus acolo pentru că dacă va avea ocazia să îl mângâie un pic. Foarte interesant de aceea că sunt instructaţi întratât de bine, că uneori nici copii nu sunt aşa ascultători ca câinii. "

Copii spun că au rămas foarte impresionaţi de vizită.

"Am decis să vin azi aici ca să văd cum este la Inspectoratul de Poliţie, să văd ce se întâmplă aici, cum sunt câinii. Cel mai mult mi-a plăcut vesta antiglonţ şi casca. "

"Azi mi-a plăcut câinele şi acolo maşinile. Vreau să văd cum lucrează Poliţia de Frontieră."

Scopul acțiunii este familiarizarea societății cu activitatea poliţiştilor de frontieră.

"Nu este pentru prima dată, noi prelungim acele activităţi care deja devin tradiţie bună în Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Mai mult ca atât noi asemenea evenimente le petrecem şi în cadrul autorităţilor concentrate în teritoriu, în direcţiile regionale", a spus ROSIAN VASILOI, şeful Poliţiei de Frontieră.

Acţiunea a fost dedicată Zilelor Diasporei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu